Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ POLICEPRESS


Σε κάθε Αρμόδιο Δικαστήριο και Αρχή

ΕΞΩΔΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Του Γεωργίου ΛΑΓΟΥ του Δημητρίου, Δικηγόρου Μυτιλήνης, οδός Γ. Βοστάνη αρ. 32 (ΑΜ:261/ΔΣΜ), (Υποκ/μα Θεμιστοκλέους αρ. 1, Αθήνα).

ΚΑΤΑ

Του νομίμου εκπροσώπου της ιστοσελίδας με τον διακριτικό τίτλο «POLICE PRESS.gr».

‘’Αξιότιμοι κύριοι’’,

Έκπληκτος και έμπλεος οργής, θυμού και αγανάκτησης, πληροφορήθηκα χθες το βράδυ ότι ασχοληθήκατε με τον υποφαινόμενο, mε τρόπο ιταμό, συκοφαντικό, προσβλητικό, αήθη και, εν πάση περιπτώσει, αποκλίνοντα από κάθε κανόνα ευπρέπειας και δεοντολογίας κατά το μέρος που δραστηριοποιείσθε στον χώρο του διαδικτύου, με τον τρόπο που σας επιτρέπει η υποδομή και η παιδεία σας. Επειδή ωστόσο αγαπητοί κύριοι, δεν γνωριζόμαστε (ή μήπως γνωριζόμαστε; ) ευκαιρία να συστηθούμε. Έχει την τιμή να σας απευθύνεται ο δικηγόρος της Επαρχίας με τον οποίο ασχοληθήκατε παραληρηματικά. Γεώργιος Λαγός του Δημητρίου, Δικηγόρος Μυτιλήνης με έδρα τυπικά τη Μυτιλήνη, αλλά ουσιαστικά την Αθήνα, όπου δραστηριοποιούμαι τα τελευταία πέντε (5) χρόνια με συνθήκες μόνιμης εγκατάστασης. Και τούτο για τις ανάγκες εκδίκασης των υποθέσεων του ένστολου προσωπικού της Αστυνομίας κατά κανόνα και δευτερευόντως του προσωπικού του Π.Σ. και των πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων σε ποσοστό αναλογίας 75% υποθέσεις Αστυνομικών και 25% υποθέσεις Πυροσβεστών και λοιπών πολιτικών υπαλλήλων του Δημοσίου και των Ν.Π.Δ.Δ.

Το γραφείο μου στην Αθήνα, στον 7ο  όροφο της οδού Θεμιστοκλέους λειτουργεί καθημερινά 9:00 - 23:30 χωρίς διακοπή και Σαββατοκύριακα 9:30 - 22:30, επίσης χωρίς διακοπή. Στο πλαίσιο αυτό ‘’θα χαρώ ιδιαίτερα’’ να σας γνωρίσω για να μου εξηγήσετε και αυτοπρόσωπα το παραλήρημά σας.

Κύριοι, είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ μαζί σας

Και του το ανακαλώντας στη μνήμη μου το σοφό γνωμικό των προγόνων μας «Ει ώνος ελάκτισέ με, καγώ λακτίσω αυτόν;» ή εάν προτιμάτε αγιογραφικό «Μωραίνει Κύριο».

 Όμως μετέβαλα αντίληψη και μετέβαλα αντίληψη διότι το συκοφαντικό σας ακατάληπτο παραλήρημα, επέδρασε σε ικανό αριθμό εντίμων αστυνομικών, που προφανώς έστω και πρόσκαιρα, κλονίστηκαν με την ανάγνωση του απαξιωτικού σας λιβελογραφήματος. Έτσι αγαπητοί κύριοι, αντί να ασχολούμαστε σήμερα με μείζον ζήτημα αστυνομικού ενδιαφέροντος συναπτόμενο με τους όρους φοίτησης στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο έχει εισαχθεί προς επίλυση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μας υποχρεώσατε εμένα και τους συνεργάτες μου, αφενός να απαντούμε, ασμένως, σε αγωνιώδη ερωτήματα αστυνομικών υπαλλήλων και αξιωματικών για τη συμμετοχή τους οι αγωγές του γραφείου μας περί την διεκδίκηση επιδομάτων εορτών και αδείας που κατατέθηκαν 11/18 - 4/19 στο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και αφετέρου να ασχολούμαστε μαζί σας. Το τελευταίο το κάνουμε καθηκόντως μεν, θλιβόμενοι δε. Θλιβόμενοι για εσάς και για τα κατάντημά σας. Εν προκειμένω κύριοι, το εριστό ζήτημα δεν είναι αν τα γραφόμενά σας σε βάρος μου ισχύουν. Προφανέστατα δεν ισχύουν. Υπομονή. Το εριστό ζήτημα είναι, ως εντολοδόχοι ποίου ενεργείτε. Απευθύνθηκε λοιπόν σ’ εσάς, κατά τα γραφόμενά σας ‘’αγανακτισμένος’’ αστυνομικός που υπηρετεί σε τμήμα Ν/Α Αττικής μεμφόμενος τον κύριο Γεώργιο Καλλιακμάνη που τον κατηύθυνε  στο γραφείο μας για τις αγωγές των δώρων τις οποίες δεν πρόκειται να υποστηρίξουμε παριστάμενοι στο αρμόδιο δικαστήριο, διότι υποτίθεται κατά δήλωσή μας, στην οποία μάλιστα δημοσιοποιήσαμε στο site που διατηρούμε, δεν ασχολούμαστε με την Αστυνομία, αλλά μόνο με Πυροσβεστική και Στρατό. Συνεπώς ή δεν θα παρασταθούμε στην αγωγή που τον αφορά ή θα παραιτηθούμε του δικογράφου. Να δεχτώ λοιπόν κύριοι, ότι αυτός ο ανέντιμος, ο χειραγωγημένος, ο άνανδρος, ο θλιβερός, ο ανεπίγνωστος άνθρωπος, απευθύνθηκε σε εσάς με καταγγελία τέτοιου περιεχομένου. Είμαι βέβαιος ότι ως έγκριτοι δημοσιογράφοι (εάν είστε δημοσιογράφοι) και έντιμοι άνθρωποι ζητήσατε και έχετε διαθέσιμα τα στοιχεία του ‘’αχυρανθρώπου’’.

Τα δικά μας στοιχεία του δικηγόρου της Επαρχίας δεν σας τα έδωσε; Να μας ενημερώσετε, έστω τυπικά, ακόμη και αν η απόφασή σας να διολισθήσετε στον βούρκο της ενημέρωσης, ήταν προειλημμένη. Εάν δεν σας διέθεσε τα στοιχεία μας, τα ζητήσατε; Δεν τα ζητήσατε; Εάν δεν τα ζητήσατε πράξατε κάκιστα. Διότι η έλλειψη κάθε προηγούμενης ενημέρωσής μας από μέρους σας πριν δημοσιεύσετε το εμετικό αυτό κείμενο, αντί να το απορρίψετε σε υπόνομο, αποδεικνύει ότι η εξόχως προσβλητική συμπεριφορά σας στο πρόσωπό μας εκδηλώθηκε με ιδιαίτερη ένταση και συνεκδοχικά επιτείνει το μέτρο των ευθυνών σας απέναντι μας.

Χάριν δε, της έστω κατά τον τρόπο αυτό πρώτης επαφής μας, σας ενημερώνω ότι το έτος 2019 από το σύνολο των -432- παραστάσεών μας οι -311- αφορούσαν είτε αστυνομικό προσωπικό, είτε συνταξιούχους αστυνομικούς, είτε υποψηφίους για τις αστυνομικές σχολές με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων. Το έτος 2020 και παρά την περίοδο 17-03/31-05 που δεν λειτουργούσαν τα δικαστήρια και μέχρι σήμερα, από τις -307- παραστάσεις μας οι -195- αφορούν το ένστολο προσωπικό της αστυνομίας. Επίσης από τον Ιούνιο του 2020 μέχρι και 29 Οκτωβρίου 2020, παρασταθήκαμε σε -91- αγωγές των -50- εναγόντων εκάστη, σε διάφορα τμήματα του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών. Όλες αφορούν αστυνομικούς υπαλλήλους και αξιωματικούς για την επιδίκαση των τόκων, επί αναδρομικών αποδοχών.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται οι αποφάσεις. Πρόσφατα με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών σε υπόθεση που χειρίστηκε το γραφείο μας, κρίθηκε αντισυνταγματικός ο αναδρομικός υπολογισμός των μορίων των στελεχών της ΕΛΑΣ το νέο σύστημα υπολογισμού χιλιομετρικής απόστασης, για τις ανάγκες των μεταθέσεων τους. Ικανός αριθμός στελεχών εννοείται από την απόφαση αυτή, καθόσουν για ελάχιστα μόρια, από τον αντισυνταγματικό τρόπο υπολογισμού των μορίων τους στερήθηκαν της μεταθέσεώς τους στον τόπο συμφερόντων τους. Ακόμη Ειδικός Φρουρός που διαγράφη από τους πίνακες επιτυχόντων, ανακαλούμενης συναφώς της πρόσληψής του, επειδή είχε παραπεμφθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για σοβαρό ποινικό αδίκημα, με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, σε υπόθεση που χειρίστηκε το γραφείο μας επαναπροσλήφθηκε στη θέση του.

 Σημειωτέον ότι πρόκειται για την πρώτη αντίστοιχη απόφαση Διοικητικού Εφετείου και τη δεύτερη γενικότερα, εφόσον το 2015 είχε προηγηθεί ανάλογη απόφαση του ΣτΕ, κατ’ έφεση. Εξάλλου τέσσερις αστυνομικοί (τρεις Αρχιφύλακες και ένας Υ/Α΄) των οποίων οι διορισμοί στην ΕΛ.ΑΣ. ανακλήθηκαν, μετά από 23 και 15 χρόνια υπηρεσίας, επέστρεψαν στο σώμα με αποφάσεις του ΔΕΑ τα έτη 2019-2020, σε υποθέσεις που χειρίστηκε το γραφείο μας.

Πρώτοι εμείς με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων και -416- Αξιωματικών αποφοίτων ΤΕΜΑ προσφύγαμε κατά των διατάξεων του νέου ισχύοντος από 01-01-2017 μισθολογίου (Ν 4472/2017 Τμήμα ΣΤ΄). Αμέσως μετά ακολούθησαν και άλλοι συνάδελφοι τους οποίους τιμώ και σέβομαι. Οι σχετικές υποθέσεις εκδικάστηκαν στην Ολομέλεια του ΣτΕ την 10-01-2020. Αναμένονται μέχρι τέλος του έτους οι αποφάσεις.

 Πρώτοι εμείς και μόνοι προσφύγαμε και εκδικάσαμε 21-09-2017 ενώπιον του ΣτΕ (Τμήμα ΣΤ΄) την διεκδίκηση των επιδομάτων κινδύνου για τους συνοδούς-χειριστές αστυνομικών σκύλων περιπολίας, από την οποία η ιδιαίτερη αυτή η κατηγορία προσωπικού αποκλείστηκε. Προ μηνός Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στη φρουρά κορυφαίου Υπουργού της Κυβέρνησης, κατηγορούμενος για αποδεδειγμένη κλοπή του όπλου του, αθωώθηκε με παράστασή μας στο αρμόδιο ποινικό δικαστήριο.

Μας υποχρεώσατε κύριοι, δυστυχώς να υποκύψουμε στην έπαρση, για να αντιπαρέλθουμε τα φρικαλεώδη ψεύδη σας. Σας καταλογίζω την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτό. Βεβαίως δεν κερδίζονται όλες οι υποθέσεις. Για παράδειγμα υπόθεση των Ανθυπαστυνόμων του Ν 3686/2018, πράγματι χάθηκε. Έχετε όμως υπόψη άποψη για το θέμα; Εάν όχι εσείς, έχουν οι αχυράνθρωποί σας ή όπως πάντα κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς, ‘’εστώτες και θερμαινόμενοι’’, απέχοντας για μία ακόμη φορά από τα δύσκολα ζητήματα. Διότι για το θέμα κύριοι, των Ανθυπαστυνόμων, προκαλέσαμε πρότυπη δίκη στο ΣτΕ, όταν έγινε αντιληπτό ότι η νομολογία του ΔΕΑ, μετά τις θετικές αποφάσεις μας του 2013 (2647, 2648, 2649/2013) άλλαξε οριστικά και αρνητικά. Το υπόμνημα της πρότυπης δίκης, είναι διαθέσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο Ανθυπαστυνόμο. Εν τέλει, κατά πλειοψηφία το Γ΄ τμήμα του ΣτΕ (7μελής), τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας των σχετικών ρυθμίσεων του Ν 3686/2007. Εν πάση περιπτώσει το θέμα αυτό το φτάσαμε μέχρι το ΣτΕ, με επίμονη και επίπονη προσπάθεια.

Με βάση όσα ήδη σας εξέθεσα, έχετε την στοιχειώδη ευθιξία να αντιληφθείτε τη ζημία που προκαλείται με την ανευθυνότητα σας; Δημιουργήσατε σε χιλιάδες έντιμους αστυνομικούς την υπόνοια ότι πιθανότητα δεν έχουμε παρασταθεί στη συζήτηση των αγωγών των δώρων ή παραιτηθήκαμε των σχετικών δικογράφων, χωρίς να αναλογισθείτε την αγωνία τους. Εμπιστευτήκατε έναν ανεύθυνο; Κάποιον, που ενδεχομένως, εάν δεν εμφορείται από άλλα κίνητρα, χρήζει ιατρικής εκτίμησης; Δικό σας θέμα. Δικής σας και ακέραια και η ευθύνη. Διότι οι αγωγές αυτές περίπου -200- δικόγραφα, που αφορούν επιδόματα εορτών και αδείας αστυνομικών και κατατέθηκαν την περίοδο 11/18 - 04/19, εκκρεμούν ενώπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών και η συζήτησή τους, δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Πριν όμως σας υποβάλλω τα αιτήματά μου ή μάλλον σας γνωστοποιήσω τις νόμιμες ενέργειες, στις οποίες θα προχωρήσω για την αποκατάστασή μου, αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να κάνω ένα σχόλιο για τον κύριο Γεώργιο Καλλιακμάνη, στον οποίο οφείλω μία συγνώμη, διότι έστω χωρίς την ευθύνη μας, διασύρετε επίσης το όνομά του.

  Ο κύριος Καλλιακμάνης τον Οκτώβριο του 2018 ζήτησε από το γραφείο μας, γνωμοδότηση για την πιθανότητα διεκδίκησης επιδομάτων εορτών και αδείας. Την παρείχαμε αν θυμάμαι καλά 23-10 -2018, εντοπίζοντας βάσιμα ερείσματα για την επίμαχη διεκδίκηση. Την περίοδο αυτή η πλειοψηφία των Συνδικαλιστικών οργάνων των αστυνομικών υπαλλήλων και Αξιωματικών, απαξίωναν και ‘’αναθεμάτιζαν’’ εναντίον αυτής της προσπάθειας. Πολύ γρήγορα βέβαια με ανερυθρίαστη κυβίστηση όχι μόνο πλαισίωσαν την προσπάθεια, αλλά άσκησαν και μαζικές αγωγές, πολύ περισσότερες σε αριθμό από το γραφείο μας. Ενόψει της κοινής προσπάθειας ευπρόσδεκτοι. Έκτοτε με τον κύριο Καλλιακμάνη ούτε στο τηλέφωνο δεν μίλησα, ενώ εξυπακούεται ότι δεν τον έχω συναντήσει μέχρι σήμερα. Για να ακριβολογήσω, δεν τον έχω συναντήσει τον άνθρωπο, ούτε μία φορά, στη ζωή μου προσωπικά. Αντιλαμβάνομαι όμως από τις τηλεφωνικές μας επικοινωνίες, ότι ‘’πρέπει να επιλύσει ένα πρόβλημα που τον αφορά’’. Είναι ακραία έντιμος και εσείς εξ’ όσων αντιλαμβάνομαι έχετε δυσανεξία με τους πολύ έντιμους ανθρώπους. Προτιμάτε τους ανέντιμους και τους χειραγωγημένους. Αυτό όμως είναι δικό σας πρόβλημα. Είναι όμως ντροπή να μέμφεσθε έστω με υπονοούμενα για χρηματισμό έναν έντιμο αστυνομικό. Εκτός εάν εξ ιδίων κρίνεται τα αλλότρια.

Συνεπώς και με βάση όσα ήδη αναφέρθηκαν, σας καλώ:

α) Εντός  -24- ωρών από λήψεως της παρούσης στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, να μου παραδώσετε πλήρη πραγματικά στοιχεία (όνομα, επώνυμο, βαθμό, υπηρεσία) του άθλιου συκοφάντη, του χειραγωγημένου και θλιβερού αχυρανθρώπου, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη βάσανο της ποινικής δικαιοσύνης για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της ψευδούς καταγγελίας, της αστικής δικαιοσύνης για την βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς μου… Σημειωθήτω ότι την αποζημίωση που θα εκδικασθεί από το συνολικό ποσό των 80.000 Ευρώ, που θα ζητηθεί με σχετική αγωγή, θα την εκχωρήσω σε οικογένεια αστυνομικών που αντιμετωπίζουν αποδεδειγμένα σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή σοβαρά θέματα υγείας. Τέλος, ο εν λόγω συκοφάντης θα αντιμετωπίσει και τη βάσανο της πειθαρχικής δικαιοσύνης για το αδίκημα της περ η΄ της παρ 1 σε συνδυασμό με την περ  ιβ) του άρθρου 10 του π.δ. 120/2008. Και τούτο για να παραδειγματίζονται η επόμενοι επίδοξοι, ότι τέτοιες αποκλίνουσες συμπεριφορές, δεν τιμούν την Ελληνική Αστυνομία.

β. Περαιτέρω, σας καλώ, άμεσα να δημοσιεύσετε αυτούσιο το παρόν στον αντίστοιχο τρόπο τον οποίο αναρτήσατε το άθλιο δημοσίευμα.

γ. Παράλληλα να ζητήσετε ταπεινά συγγνώμη με δημοσίευμά σας πρωτίστως από τους χιλιάδες αστυνομικούς που περιήγατε χωρίς λόγο, σε κατάσταση αγωνίας και έντονης ανησυχίας ότι δήθεν οι αγωγές τους για την διεκδίκηση επιδομάτων εορτών και αδείας δεν έχουν κατατεθεί από το γραφείο μας, στο αρμόδιο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.

Από την άμεση ανταπόκρισή σας στα παραπάνω και ανεξαρτήτως εάν θα το πράξετε μεταμελημένοι ή εκόντες-άκοντες, θα εξαρτηθεί και η δική μας στάση απέναντί σας.

 Διευκρινίζουμε ότι στις προϋποθέσεις που θέσαμε, εκ των ουκ άνευ, είναι η άμεση διάθεση των στοιχείων του καταγγέλλοντος’’, του άθλιου αυτού ανθρώπου, εν πάση περιπτώσει. Στην αντίθετη περίπτωση, θα έχετε ανάλογη μεταχείριση με τον καταγγέλλοντα, τις συνέπειες της οποίας δεν επαναλαμβάνω προς αποφυγή άσκοπων επαναλήψεων.

 

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής

παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα

νόμιμα στον καθ’ ού απευθύνεται για να λάβει

γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

 

 

 

Μυτιλήνη,

11-11-2020

Ο Εξωδίκως Προσκαλών

Διαμαρτυρόμενος






ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΛΑΓΟΣ

ΑΜ 261/ΔΣΜ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Γ. ΒΟΣΤΑΝΗ 32 – ΜΥΤΙΛΗΝΗ 81132

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ 1-10677 ΑΘΗΝΑ

ΑΦΜ: 059530411, Δ Ο Υ: ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

E-MAILgiwrgoslagos@hotmail.com

ΤΗΛ. 2251040478 - FAX 2251040479

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου