Σάββατο 22 Αυγούστου 2020



  Τις τελευταίες ημέρες Υπαστυνόμοι Α΄ της ΕΛ.ΑΣ, απευθύνουν στο γραφείο μας ερωτήματα σχετικά με αίτηση ακυρώσεως  μη πτυχιούχων Υ/Α΄ ανεξαρτήτως προέλευσης (ΣΑΕΑ, ΤΕΜΑ, Ν3686/2008), για την διεκδίκηση του βαθμού του Αστυνόμου Β΄, στη βάση επεκτατικής εφαρμογής των ήδη καταργηθέντων διατάξεων του εδ γ΄ της παρ 1 του άρθρου 69/2019. Συναφώς, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
1)     Με τη συγκεκριμένη μορφή και το πλαίσιο διεκδίκησης το γραφείο μας ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ.
2)     Επί του θέματος αυτού έγκαιρα, από 12-05-2020 αναρτήσαμε στο ενημερωτικό blog, που διατηρούμε με στοιχεία «glagosdikigorosblogspot.com» αναλυτικό γνωμοδοτικό σημείωμα, με το οποίο παραθέτουμε τεκμηριωμένα την άποψή μας, ως προς την έλλειψη νομίμου ερείσματος για την αναδρομική προαγωγή των μη πτυχιούχων Υπαστυνόμων Β΄ από 27-03-2020, παρά την σε βάρος τους παραβίαση των αρχών της ισότητας και αξιοκρατίας.
Συνοπτικά επαναλαμβάνουμε, ότι, ελλείψει, λόγω κατάργησης των επίμαχων διατάξεων κατά τον χρόνο της διεκδίκησης, κανονιστικού πλαισίου, δεν νοείται για τους θιγόμενους μη πτυχιούχους Υπαστυνόμους επεκτατική εφαρμογή της αρχής της ισότητας. Επομένως, μόνη δυνατότητα για τους μη πτυχιούχους Υπαστυνόμους για την αποκατάσταση της σε βάρος τους άνισης μεταχείρισης, είναι η υποβολή αίτησης για την ακύρωση της προαγωγής των ήδη προαχθέντων πτυχιούχων Υ/Α΄ του Ν3686/2008, επί τη βάσει των αντισυνταγματικών και ήδη καταργηθέντων διατάξεων του π.δ 69/2019 (εδ γ΄ παρ 1).
Οποιοδήποτε άλλο αίτημα, σε ό,τι αφορά τους μη πτυχιούχους, δεν έχει (κατά την άποψή μας πάντοτε) πιθανότητα ευδοκίμησης.
3)     Συνεπώς το γραφείο μας δεν πρόκειται να ασκήσει αιτήσεις ακυρώσεως μη πτυχιούχων Υ/Α΄ με πλαίσιο διεκδίκησης την αναδρομική προαγωγή τους, καθόσον τέτοιο αίτημα θα απορριφθεί μετά βεβαιότητος. Σε περίπτωση εκδήλωσης σχετικού ενδιαφέροντος, αίτηση ακυρώσεως θα ασκήσουμε, όπως ήδη πράξαμε, μόνο για πτυχιούχους Υ/Α΄ (ΣΑΕΑ, ΤΕΜΑ) που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου